14 fotografi de natură expun în aer liber la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

14 fotografi de natură expun în aer liber la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Un număr de 14 fotografi de natură din toată ţara expun în aer liber la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, pentru promovarea celor mai emblematice ecosisteme din România, informează, luni, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Florin Matei.

Potrivit acestuia, lucrările celor 14 artişti sunt reunite în expoziţia de fotografie "Biodiversitatea", manifestare organizată de Asociaţia FORONA-Organizaţia Fotografilor de Natură din România în colaborare cu instituţia muzeală gălăţeană.

Cei 14 fotografi de natură Adi Dedu, Alex Preoteasa, Carmen Puiu, Dan Dinu, Daniel Mîrlea, Florentina Tîlvîc, Florenţiu Ilie, Horia Bogdan, Gabi Rusu, Gabriel Şerban, George Dian Balan, Laszlo Potozky, Mircea Sasu şi Zoltan Nagy expun în faţa publicului instantanee inedite în vederea promovării celor mai emblematice ecosisteme din România.

Fotografiile sunt expuse în aer liber, în incinta Grădinii Botanice, vizitatorii având posibilitatea de a interacţiona direct din natură cu mesajul ecologic transmis de artiştii fotografi.

"Poziţionarea geografică a României face ca natura ţării noastre să fie diversă, bogată şi unică. România cuprinde cinci regiuni biogeografice din totalul de 11 existente în Uniunea Europeană, cel mai mare număr de astfel de regiuni din UE: pontică, stepică, continentală, alpină şi panonică. Fotografii au avut inspiraţie din belşug pentru cadrele lor foto, fiecare regiune având particularităţile sale, de la peisaj, la floră şi faună. Expoziţia 'Biodiversitatea' a fost realizată cu sprijinul Alpin Film Festival, în cadrul celei de-a 6-a ediţii a festivalului omonim", a declarat Florin Matei.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt