10 kg de cocaină descoperite în România

10 kg de cocaină descoperite în România

Cea mai importantă reţea care alimenta piaţa drogurilor de mare risc din Bucureşti a fost destructurată de poliţiştii şi procurorii români. Este vorba despre 8 persoane, români şi albanezi care aduceau substanţele interzise din Belgia şi Olanda cu ajutorul unor maşini special amenajate în serviceuri auto din străinătate. La un singur transport, grupul infracţional introducea în România peste 10 kg de cocaină a cărei valoare de piaţă, la vânzare, depăşea 1 milion de euro.

Investigaţia poliţiştilor Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi a procurorilor DIICOT a început în 2021. Şase cetăţeni români şi doi albanezi au fost trimişi în judecată la finalul lunii ianuarie pentru mai multe infracţiuni de trafic de droguri şi spălare de bani.

Drogurile proveneau din Olanda sau Belgia şi aveau ca destinaţie mai multe ţări europene, printre care Spania, Franţa, Italia şi România. Odată ajunse în ţară, stupefiantele erau descărcate în mai multe imobile din judeţul Ilfov, care erau închiriate în regim hotelier.

Banii proveniţi din tranzacţii erau investiţi în automobile de lux, terenuri şi imobile bine cotate, dar şi în firme care nu aveau nicio legătură cu activitatea infracţională. Niciunul dintre membrii reţelei nu apărea în circuit, toate tranzacţiile se făceau prin intermediari.. În urma percheziţiilor au fost descoperite peste 10 kilograme de cocaină şi jumătate de kilogram de heroină. În plus, la unul dintre membrii reţelei deţinea au fost găsiţi de 400 de euro falşi, pe care voia să-i introducă în circulaţie.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt