1 Februarie vine cu reguli noi de călătorie

1 Februarie vine cu reguli noi de călătorie

De la 1 februarie expiră certificatul digtal de călătorie în UE pentru cei care au doar rapelul făcut…cu mai mult de nouă luni în urmă! Comisia Europeană a fost cea care a decis noile reguli încă de la finalul anului 2021. Agenţiile de turism se tem că se vor lovi de un val de anulări în ceea ce priveşte city-breakurile în Europa.

De la 1 februarie, certifictatul de vaccinare va fi valabil doar 270 de zile după încheierea schemei de vaccinare - adică o doză de vaccin Johnson&Johnson sau a doua doză pentru serurile care au avut nevoie de rapel. De exemplu, o persoană care s-a vaccinat cu prima doză în aprilie şi cu doza a doua în mai 2021 nu va mai avea certificatul verde valabil după întâi februarie 2022. Trebuie să facă fie doza booster pentru a prelungi perioada de valabilitate a documentului.

Reprezentanţii agenţiilor de turism se aşteaptă la anulări în ceea ce priveşte city-breakurile în Europa.

Certificatul verde digital a fost introdus în blocul comunitar pe 1 iulie 2021 şi, iniţial, a fost valabil până pe 30 iunie 2022. De la 1 februarie, de asemenea, instituţiile UE au recomandat eliminarea restricţiilor suplimentare - cum ar fi carantina sau testele COVID negative pentru cei vaccinaţi - pentru pesoanele care circulă în spaţiul comunitar şi au un certificat verde digital valabil.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt